Bireysel Emeklilik

Fibaemeklilik ile BES’in varsa gelecek kaygın olmaz!

Çünkü Bireysel Emeklilik Sistemi ile geleceğin için bugünden birikim yapar, tasarruf eder ve hayallerini güvence altına alırsın.

Üstelik emekliliğinde ikinci bir gelir sağlayan BES, devlet tarafından da destekleniyor

Devletin, birikim hesabına yatırmış olduğun katkı paylarına % 30 oranında senin adına ayrıca katkı payı ödemesi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir diğer avantajın.

image

Bireysel Emeklilik Sistemi Nasıl İşler?

Öncelikle BES’de katkı paylarını bir, üç veya altı aylık ya da yıllık olmak üzere, seçtiğin ödeme periyoduna ve tercih ettiğin emeklilik yatırım fonuna göre senin için Bireysel Emeklilik Hesabını oluşturuyoruz. Daha sonra yapmış olduğun tüm ödemeleri ve tercih ettiğin emeklilik yatırım fonlarını alıp bu hesapta değerlendiriyoruz.

Eğer aklına "Param nerede?" sorusu gelirse, tüm faaliyetlerimizin devletin yetkilendirdiği kurumlarca sürekli denetim ve gözetim altında olduğunu da bilmeni isteriz.


Bireysel Emeklilik Sistemi'ne Neden Katılmalısın?

  • Bireysel Emeklilik Sistemi, Devlet Katkısı avantajına sahiptir.
  • Kendine özel bir emeklilik planlayabilirsin.
  • Bir, üç, altı aylık ya da yıllık olmak üzere ödeme periyodunu kendin belirlersin.
  • Katkı Payı tutarını artırabilir ya da azaltabilirsin.
  • Emeklilik planını yılda dört kere, fon dağılımını ise yılda altı kere değiştirebilirsin.
  • Dilediğin zaman ödemelerini durdurabilirsin.
  • 18 yaşını dolduran herkes BES'te Devlet Katkısından faydalanabilir.
  • Bireysel Emeklilik fonlarının getirileri, net getirilerdir. Diğer yatırım ürünlerine uygulanan stopaj, bireysel emeklilik getirilerinde yapılmamaktadır. İşte tam da bu nedenle sen de Fibaemeklilik ile Bireysel Emekliliğini hemen başlatabilir ve bu avantajlardan yararlanabilirsin

Nasıl Emekli Olurum?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girdiğin tarihten itibaren en az 10 yıl sistemde kalmak şartı ile 56 yaşını tamamladığında emekliliğe hak kazanmış olursun.

Aynı veya farklı şirketlerde var olan sözleşmelerine ilişkin hesapları emekli olunurken birleştirme zorunluluğun bulunmamaktadır. Bununla birlikte, hesap birleştirme hakkını kullanmak istediğinde, bu hakkını yalnızca emeklilik hakkını kullanırken talep etmen durumunda kullanabilirsin. Otomatik katılım kapsamında açılan hesaplar ise bu birleştirmeye dahil olmayacaktır.

Emeklilik hakkı kazandıktan sonra sıra, birikimini nasıl almak istediğine geliyor. İster toplu para ister aylık maaş olarak ya da bir kısmını toplu, kalan tutarı ise aylık maaş olarak almak isteyebilirsin. Bu seçim senin!

Birikimini maaş olarak almak istediğin takdirde BES içerisinde Emeklilik Gelir Planına geçebilir veya birikimlerini Yıllık Gelir Sigortasına aktararak ömür boyu ya da belirli süreler için düzenli emekli maaşı almayı tercih edebilirsin.


Devlet Katkısı Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşmene yatırdığın her 100 TL için devlet de senin Bireysel Emeklilik sözleşmene 30 TL katkı payı yatırmaktadır. Her 100 TL için fazladan gelen bu 30 TL’lik ek gelire Devlet Katkısı denir.

Her katılımcı adına ödenen Devlet Katkısı, o yıla ait brüt asgari ücret tutarının % 30'unu geçemez. Limit hesabı katılımcı bazında yapılır.

Sen de devletin sunduğu bu imkandan yararlanmak için sistemde en az 10 yıl kalmalı ve 56 yaşını doldurmalısın. Böylece emekliliğe hak kazanarak Devlet Katkı Payının %100’ünü alabilirsin.

2023 yılı için Devlet Katkısı'nın üst sınırı yıllık asgari brüt ücret olan 140.535 TL'nin %30'u kadar olup 42.160 TL'dir.

Fibaemeklilik
image

Hemen Satın Alın

Hemen Fibaemeklilik güvencesi ile Bireysel Emeklilik planınızı başlatın

Satın Al